Agenda

EXPOSITIES
locatie en openingstijden zie de Home Page
 

 Wonen en Werken in Tolbert

De indrukwekkende maquette van Tolbert anno 1926 staat centraal om de geschiedenis van het dorp en de streek te kunnen vertellen. Het accent ligt op de veranderde samenleving in de 20e eeuw. Wie woonden er in de 119 pandjes? Hoe verliep het leven in het oudste dorp van Vredewold?
Met foto’s, documenten, filmpjes, voorwerpen en interessante verhalen.
 tot einde seizoen 25 jaar Oudheidkamer Jubilerend Fredewalda begint zomerseizoen 2019 met een expositie over "25 jaar Oudheidkamer" in beeld.
Deze tentoonstelling is te bekijken tijdens activiteiten in het Dorpshuis van de CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 te Tolbert. Gré Werksma Schilderijen Aan de wanden van het dorpshuis in de CazemierBoerderij prijkt een serie schilderijen van de hand van de Tolberter kunstenares Gré Werksma.
info

Deze tentoonstelling is tot 3 november te bekijken tijdens de openingsuren van het museum of op afspraak.
Hoofdstraat 27 te Tolbert.

Boeddha in Beeld Aanleiding voor deze expositie is de driedelige serie boeken over "Asoka", van de Tolberter schrijver Wytze Keuning. Asoka is de Keizer uit Noord-India in de jaren '40 van de vorige eeuw. Hij verspreidde het Boeddhisme.
Info
ACTIVITEITEN
Zondag 6 oktober
14:30 uur
Lezing over het Boeddhisme Wytze Keuning schreef drie dikke boeken over Asoka, de Indiaase prins en verspreider van het Boeddhisme. Een lezing over deze filosofische stroming en een expositie van Boeddhabeelden. Deze expositie start al op zaterdag 31 augustus
Entree: € 5,00 (incl. kop koffie/thee)
Zaterdag 12 oktober
13:30-16:00 uur
Schilderworkshops o.l.v. Anneke Ekhart
Fietsbel beschilderen
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.Kosten € 10,- per keer (incl. materiaal) Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer info
Zaterdag 2 november
14:00 uur
Fredewalda-middag: Ken Tolbert Hoe goed kent u Tolbert? Na 25 jaar Fredewalda weet u er natuurlijk alles van. Gaan we een stukje wandelen? Houden we een quiz? Zien we oude beelden? Laat u verrassen
Entree: € 3,00 (donateurs Fredewalda gratis)
Zaterdag 9 november
13:30-16:00 uur
Schilderworkshops o.l.v. Anneke Ekhart
Kerstboom op doek schilderen
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.Kosten € 10,- per keer (incl. materiaal) Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zaterdag 7 & zondag 8 december
HJC-Manege:
Tolberter Kerstmarkt Kraam van Fredewalda op de gezellige Kerstmarkt, met een loterij en leuke creatieve activiteiten voor kinderen
Entree: gratis, loterij en knutselactiviteiten tegen kleine bijdrage