WORKSHOP KUNST VOOR KINDEREN IN DE CAZEMIERBOERDERIJ

mozaiek2Deze keer gaan de kinderen niet aan het werk met verf en een kwast, maar met kleine gekleurde steentjes. Deze kunstvorm heet ‘mozaïek’ en is al heel oud. Heel lang geleden werden in paleizen en kerken afbeeldingen en portretten aangebracht in de vorm van mozaïeken. Je kunt ze nog wel bekijken, bijvoorbeeld in Italië. Deze oude techniek is erg leuk om te doen. Je kunt er van alles mee maken.

Lees meer

Moet kunnen – Herman Pleij over identiteit

profielfoto 800Op zondagmiddag 18 maart, de laatste dag van de Boekenweek, is Herman Pleij te gast in de CazemierBoerderij te Tolbert. Op uitnodiging van Stichting Oudheidkamer Fredewalda en Boekhandel Daan Nijman (Roden) zal de emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde en tv-personality ingaan op het zeer actuele onderwerp ‘Identiteit’. Dit mede naar aanleiding van zijn boeken "Moet kunnen" en "Moet nog steeds kunnen".

Lees meer

FREDEWALDA ZOEKT TEGELTJESWIJSHEDEN VOOR EXPOSITIE

tegeltje brannekkels 800Het museumseizoen in de CazemierBoerderij start eind maart met een bijzondere expositie ‘Dat kin wel op n tegeltje’. Het is de bedoeling dat het museum vol komt te hangen met tegeltjes, bordjes, borduursels, met spreuken, gezegdes en wijsheden. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd naar aanleiding van de lezing ‘Moet kunnen’, die Herman Pleij, regelmatig te gast in DWDD en Jinek, op 18 maart in de CazemierBoerderij gaat houden.

Lees meer

SCHILDERLES VOOR KINDEREN IN DE CAZEMIERBOERDERIJ

20180203 150008 800In het basisonderwijs is steeds minder aandacht voor kunstbeleving. Daarom heeft beeldend kunstenaar Anneke Ekhart voor kinderen van 8 t/m 12 jaar een schilder lesprogramma opgezet.

De lessen worden op de zaterdagmiddag gegeven in de knusse Woagenschuur van de CazemierBoerderij. In deze donkere wintermaanden kunnen we wel wat kleur gebruiken en daarom gaan de kinderen in de eerstvolgende les een veelkleurige kip of haan schilderen.

De manier van schilderen heet expressionisme. Dat betekent dat er volle kleuren worden gebruikt en dat er mag worden afgeweken van de werkelijkheid. Dus: gebruik je fantasie! Het wordt een heel vrolijk schilderijtje.

Datum: zaterdag 17 februari. Tijd: 13.30-16.00 uur. Plaats: CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert. Kosten: € 10.— inclusief materiaal. Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

GOLDEN STRÖTJE: WIA BUZE

Wia Buze 600

Wegens ziekte AFGELAST.

Op zondag 18 februari is er een muziekmiddag in de CazemierBoerderij waar de Groninger zangeres Wia Buze de sterren van de hemel gaat zingen.

Ze komt van Ziel en zingt Groningen al jaren plat. Haar soms vrolijke, dan weer melancholieke, vaak ontroerende liedjes raken de Groningers recht in het hart. Wia Buze heeft een gouden stem, waarmee ze alles kan zingen, in uitverkochte theaterzalen,volle stadions maar zeker in de intieme setting van de CazemierBoerderij in Tolbert. Kom luisteren naar De Roos, Lydia, Ik kom van Ziel en nog veel meer.

Kaarten reserveren via info@fredewalda.nl. Prijs: €12.50 inclusief consumptie.
Aanvang: 14:30 uur.  Zie de poster

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.