KERSTBALLEN VERSIEREN EN KANS OP EEN MOOIE PRIJS.......

20171129 112357 600Dát kan in de kraam van Fredewalda op de Tolberter Kerstmarkt in de HJC Manege op zaterdag 9 en zondag 10 december a.s. De manege is dan helemaal in kerstsfeer en het is er lekker warm, terwijl het buiten misschien regent en stormt. Muziek, lekkere hapjes en heel veel gezellige kraampjes met kerstspullen.
In de kraam van Fredewalda worden een prachtig kerststuk, gemaakt door Daniël Bloemen, en een mand met allerlei heerlijkheden verloot. Zoiets wil iedereen wel winnen!
Voor de kinderen is er een workshop ‘kerstballen versieren’. Op de foto staat hoe het gaat worden: niet moeilijk, maar wel vreselijk leuk, de figuurtjes die van de afdruk van drie vingers worden gemaakt. Wat zijn het? Sneeuwpopjes, engeltjes of spookjes?
Tot ziens op de Tolberter kerstmarkt!
Tijden: zaterdag 9 december 12:00-21:00 uur, zondag 10 december 11:00-17:00 uur.

SINTERKLAAS IN TOLBERT

20171125 155128 800Afgelopen zaterdag kwam de goede Sint aan in Tolbert. Een heleboel kinderen zagen hoe de boot van Sinterklaas afmeerde in de Tolbertervaart. Wat een drukte!
Maar er waren ook kinderen die liever naar de CazemierBoerderij gingen om een mooi portret van Sinterklaas te maken. Het was er heel stil, want de kinderen werkten hard om de Sint zo mooi mogelijk te tekenen en te schilderen. De mooiste kleuren werden gebruikt: rood, paars en natuurlijk goud! Om de baard écht te laten lijken werden verschillende soorten witte verf gebruikt, zodat je de krullen zag en de mooie glans.
De laatste creatieve workshop vindt plaats in de stand van Fredewalda op de overdekte Tolberter Kerstmarkt, die gehouden wordt in de HJC manege op 9 en 10 december. Kinderen kunnen daar kerstballen versieren. Leuk voor in de kerstboom!
Dan is ook het programma van de schilderworkshops voor kinderen in 2018 verkrijgbaar.

Lees meer

KINDEREN GAAN SINTERKLAAS SCHILDEREN

sinterklaas 800Op zaterdag 25 (gewijzigd) november is er weer schilderles voor kinderen in de CazemierBoerderij te Tolbert. Het onderwerp is ‘Sinterklaas’.

Eerst wordt het portret van de Goedheiligman getekend en dan wordt de prachtige mijter geschilderd en de baard! Die is zacht en er zitten verschillende soorten wit in. Sinterklaas zijn rode mantel wordt met goud versierd. De Sint is een beetje ijdel, dus draagt hij ook een ring, mét een robijn. Het wordt vast een prachtig schilderij.

Beeldend kunstenaar Anneke Ekhart leert de kinderen niet alleen schilderen, maar ook ‘kijken’. Er zit altijd een stukje kunstbeleving in haar lessen, die worden gegeven in de Woagenschuur van de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert. Tijd: 13:30 tot 16:00 uur, leeftijd: van 8 t/m 12 jaar en het kost € 10. Opgave per e-mail :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GEERT PRUIKSMA BOEIT PUBLIEK MET DE ‘HISTORIE VAN HET PORSELEIN’

IMG 3932 800De expositie ‘Prachtig porselein’ werd zaterdagmiddag afgesloten met een boeiende lezing over de historie van het porselein.

‘Vrouw Cazemier’ was ook weer aanwezig in haar prachtige Gronings kostuum. Deze keer mét chatelaine en bijbehorende zilveren attributen, want zij was deze Fredewaldamiddag de gastvrouw en ontving de vrienden van Fredewalda met verve.

Lees meer

LEZING OVER PRACHTIG PORSELEIN BIJ FREDEWALDA

IMG 3659 800Onvoorstelbaar mooie stukken 17e en 18e eeuws porselein staan nog tot en met 5 november in de CazemierBoerderij tentoongesteld. Het zijn objecten uit een particuliere verzameling. Van oorsprong is het serviesgoed en zijn het gebruiksvoorwerpen afkomstig uit China en Japan. Hoe is dit in Nederland terecht gekomen? Dan belanden we in de tijd van de VOC en de rijke Hollandse kooplui.

Op de Fredewaldamiddag van zaterdag 4 november gaat Geert Pruiksma, directeur van Museum Nienoord vertellen over de historie van porselein. Ook kunnen door bezoekers  meegebrachte objecten van porselein worden besproken. Zie ook het verslag van de opening.
Behalve PRACHTIG PORSELEIN  is ook nog de expositie AUTO ART, schilderijen van oldtimers door Frans Hage te bewonderen.

Zaterdag 4 november 2017 in de CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert.
Aanvang 14:00 uur. Entree € 3.--, donateurs gratis.

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier