Paasactiviteiten bij CazemierBoerderij en in de HJC Manege Tolbert

IMG 2080 800TOLBERT- Op 2e Paasdag is de CazemierBoerderij samen met de HJC Manege Tolbert verzamellocatie voor de aftrap van het toeristisch seizoen in het Westerkwartier. Onder de naam Ei Ei Westerkwartier en het thema ‘Van 3 tot 83” (Voor elk wat wils) staan er tal van activiteiten op het programma.

Om half elf ’s morgens wordt de opening ludiek verricht door gemeentebestuurders van de vier gemeenten in het Westerkwartier. De organisatie berust bij de directie van de Manege en bestuurders van stichting Volksvermaken, stichting Fredewalda en stichting Dorpshuis.

Het museum in de CazemierBoerderij is de gehele dag geopend. Voor baas en hond is een rondwandeling uitgezet. Muzikale omlijsting zal worden gegeven door het mannenkoor ‘Mosterd na de Maaltijd’ en ’s middags door het Tolberter Shantykoor. Het traditionele neuten schaiten zal ook weer worden uitgeoefend. Voor de jeugd zijn er kleurplaten te kleuren en films in de pauzes van de verhalenvertellers van MienWesterkwartier. Bij de Aktie Rijd je Rijk zullen mooie prijzen zijn te winnen. Beoefenaars van oude ambachten staan op het erf hun ding te doen. In de middag zal v.a.13.30 uur de Stichting Volksvermaken weer de motor zijn voor het eiergooien, eierlopen en eierzoeken. Wie zal nu de kampioen worden?

De CazemierBoerderij en de Manege zijn achterlangs met elkaar verbonden. Een kleine stap om over en weer de beide locaties te bezoeken. In de Manege worden ook tal van activiteiten op touw gezet. Voor de beginnende ruiter een dressuurproef. Stokpaardjesparcours en gratis ponyrijden voor de kleine kinderen. Een Friezenteam, een men-demonstratie, Bixiedressuur voor de jeugd en zogenaamde Führteugel. Kortom veel te zien en te doen.

EiEi logoMet een pendelbus kan gratis naar de noordelijke verzamellokatie van Ei,Ei Westerkwartier, fruitteeltbedrijf Oudenbosch te Niehove, worden gereisd. Hier zijn ook tal van activiteiten.  Een huifkar zal tussen de Manege, de CazemierBoerderij en de Handelsfabriek pendelen. Gratis opstappen. En als afsluiting zal ’s avonds om 20.00 uur nog een groots paasvuur worden ontstoken aan de Traansterweg in Midwolde. (Noordzijde A7)

Voor meer informatie wordt verwezen naar de programma’s op de internetsites van de CazemierBoerderij, de HJCManege en Ei,Ei Westerkwartier.

IMG 2082 1200

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.