NATUUR VERBEELD(T) duo-expositie in de CazemierBoerderij

foto Joke 80020180707 132801 voor publcatie v2 800Twee beeldend kunstenaars, die beide veel met de natuur hebben, exposeren vanaf 4 augustus in de eeuwenoude CazemierBoerderij in Tolbert. Het zijn Sjouktje Oosterhof uit Tolbert en Joke Klaveringa uit Nietap. Twee vrouwen, die op hun eigen manier met veel passie bezig zijn met kunst.

Van 4 augustus t/m 28 oktober in de CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert. Zaterdag en zondag 13:30-17:00 uur. Entree € 3.—

Sjouktje Oosterhof Joke Klaveringa

Joke Klaveringa(1969)
18170 800Ze maakt schilderijen en heeft haar Atelier de Onlanden aan de Meerweg in Nietap. Vanaf haar kinderjaren heeft ze getekend en geschilderd. Ze volgde cursussen bij bekende regionale kunstenaars tot ze besefte dat ze van haar hobby haar beroep wilde maken. Ze koos toen voor een opleiding aan de Klassieke Academie, waar het schilderen centraal staat. Haar thema’s variëren van stillevens, landschappen tot mensen. Haar stijl is impressionistisch, niet gedetailleerd, maar zeker niet abstract. Ze probeert het licht en de sfeer van het moment vast te leggen. Haar werkmotto is ‘minder is meer’. Joke Klaveringa trekt voor haar werk als kunstenaar het liefst de natuur in, op zoek naar een plek waar ze ongestoord kan schetsen, snelle aquarelletjes en foto’s kan maken. In het atelier worden die later in alle rust uitgewerkt.

Joke is lid van Kunstkring De Ploeg, die 100 jaar geleden door een groep jonge Groninger kunstenaars werd opgericht. De Ploeg heeft haar altijd gefascineerd. Deze duo tentoonstelling draagt een steentje bij aan de grote manifestatie ‘100 jaar De Ploeg’ met talloze activiteiten in de stad en de provincie Groningen.

 

Sjouktje Oosterhof (1956)

Jantsje 3 800Ze woont en werkt aan de Mensumaweg in Tolbert, maakt beelden en objecten. Ze vindt inspiratie in alles om haar heen wat haar treft, ontroert en verbaast. Ze heeft verschillende werkvormen. Haar in klei geboetseerde vrouwentorso’s worden afgegoten in aluminiumcement of brons. Haar beelden, uitgehakt in steen, albast of speksteen zijn krachtig en puur. Steeds begint ze realistisch maar ze eindigt in geabstraheerde organische vormen. Sjouktje Oosterhof is ook actief in de werkvorm ‘Objet trouvé’, toevallig gevonden voorwerpen, die ze tegenkomt tijdens haar struuntochten in de natuur. Door haar natuurlijke vondsten op onverwachte wijze te verwerken of te combineren blaast zij ze nieuw leven in. Ze werkt o.a. met schedeltjes, schelpen, poepjes, ijzerhoudend slootwater uit de Tolberter Petten. De schoonheid van de vergankelijkheid, de cyclus van opbouw en afbraak manifesteert zich in de natuur.

Geheel passend in het decor van de CazemierBoerderij wordt ook haar ‘Jantsje 3’ tentoongesteld: een naar levend model geboetseerde achterkant van een koe, afgegoten in brons.

Van 4 augustus t/m 28 oktober in de CazemierBoerderij Hoofdstraat 27 Tolbert. Zaterdag en zondag 13:30-17:00 uur. Entree € 3.—

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Het Dorpshuis is per 01 januari 2020 overgegaan in Stichting CazemierBoerderij.

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Tel.: 0594-512448

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  www.cazemierboerderij.nl

  Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  Januari tot december op
  Zaterdag: 13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  of met contactformulier