MOLENS IN HET WESTERKWARTIER, MAAR OOK IN JAPAN

IMG 7437 800De lezing van Johan van Dijk over de molens in het Westerkwartier op de Fredewaldamiddag van zaterdag 10 november maakte veel los bij het aanwezige publiek. Bijzonder was het verhaal van mevrouw Giny Mulder-Kunst over de ingebruikname van een Hollandse molen in Japan.

Midden jaren negentig van de vorige eeuw reisde zij met een delegatie uit haar toenmalige woonplaats Delfzijl naar Japan, waar de opening zou plaatsvinden van een Hollandse molen in Shunan City. Deze molen die gebouwd werd door de firma Verbij uit Hoogmade, is een kopie van de molen Aeolus in Farmsum. Giny Mulder en haar vriendin hebben geholpen bij het inrichten van de molen, want daar hebben de Japanners geen kaas van gegeten. Uit dankbaarheid schonk men de dames een collectie kostbare bruidskimono’s. Nadat mevrouw Mulder jarenlang lezingen heeft gegeven over de kimono’s en het leven in Japan, zijn ze nu op afspraak bij haar thuis in de Japanse kamer te bewonderen. Tel. 0594 857534.

Hieronder een fotocollage van de molen in Farmsum op de achtergrond en die in het Eigenzan Park in Shunan City in Japan op de voorgrond. Meer info via de links in voorgaande zin.

5104 Farmsum en Shunan

Fredewalda

Volg ons op

Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de CazemierBoerderij

 • Dorpshuis

 • Contact

  Adres

  Hoofdstraat 27

  9356AT, Tolbert

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Bankgegevens

  Naam: St. Oudheidkamer Fredewalda

  IBAN :NL77RABO0335180035

  BIC:RABONL2U

  Openingstijden

  April tot November op
  Zaterdag en zondag:
  13:30-17:00 uur

  Entree: 3,00 euro
  Kinderen t/m 12 jaar gratis

  Gehele jaar groepen op afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.